Skip to content Skip to footer

Parchetul laminat si intretinerea lui

Parchetul laminat este un tip popular de pardoseală datorită aspectului său atrăgător și a prețului accesibil. Fiind un produs fabricat, este mai rezistent la uzură și pete decât alte tipuri de pardoseli, cum ar fi podeaua din lemn masiv. Cu toate acestea, pentru a păstra aspectul și calitatea parchetului laminat timp îndelungat, este important să îl întrețineți corespunzător.

 1. Curățarea zilnică

Primul pas în întreținerea parchetului laminat este să-l curățați în mod regulat pentru a elimina murdăria, praful și alte particule care se pot aduna pe suprafață. Pentru aceasta, puteți utiliza o mătură moale sau un aspirator cu perie moale. Evitați utilizarea unei mături dure sau a unui aspirator cu perie tare, deoarece acestea pot zgâria parchetul laminat.

 1. Îndepărtarea petelor

În cazul în care apare o pată pe parchetul laminat, este important să o îndepărtați cât mai curând posibil pentru a evita pătrunderea petei în material. Pentru petele de ulei, cafea sau vin, puteți utiliza o cârpă moale îmbibată în soluție de curățare pentru parchet laminat sau un spray special pentru pete. Dacă aveți pete mai dificile, cum ar fi cele de cerneală sau marker, puteți încerca să le curățați cu alcool izopropilic. După utilizarea oricărei soluții de curățare, asigurați-vă că ștergeți suprafața cu o cârpă curată și umedă pentru a elimina orice reziduu.

 1. Evitați excesul de umiditate

Parchetul laminat este sensibil la umiditate, așa că trebuie să evitați expunerea excesivă la apă. Nu utilizați un mop umed pentru curățarea parchetului laminat, deoarece apa poate pătrunde în material și poate provoca umflarea sau deformarea acestuia. În loc de asta, utilizați o cârpă ușor umedă pentru a șterge suprafața. De asemenea, evitați să lăsați suprafața umedă pentru perioade lungi de timp și utilizați un dezumidificator în timpul sezonului umed sau atunci când nivelul de umiditate din cameră este ridicat.

 1. Protejați suprafața

Pentru a proteja parchetul laminat de zgârieturi și deteriorări, puteți utiliza covoare sau pernițe în zonele cu trafic intens. De asemenea, puteți pune tălpi de mobilier din material moale pe picioarele mobilei pentru a preveni zgârierea parchetului. În plus, evitați să utilizați încălțăminte cu tocuri înalte sau cu talpa aspră pe parchetul laminat, deoarece acestea pot provoca zgârieturi.

 1. Întreținere periodică

În afara curățării zilnice, parchetul laminat necesită și întreținere periodică pentru a-i menține aspectul și funcționalitatea. În general, parchetul laminat nu necesită o întreținere complexă, dar poate fi necesară o lustruire ocazională pentru a-i reda strălucirea. De asemenea, puteți utiliza un strat de protecție pentru a preveni uzura și zgârierea.

În concluzie, parchetul laminat este o opțiune populară pentru pardoseli datorită aspectului său atractiv și a prețului accesibil. Pentru a-i menține aspectul și funcționalitatea timp îndelungat, este important să-l întrețineți corespunzător prin curățare zilnică, îndepărtarea petelor, evitarea excesului de umiditate, protejarea suprafeței și întreținere periodică. Urmați aceste sfaturi și veți avea un parchet laminat frumos și funcțional pentru mulți ani înainte.

Leave a comment

0
  0
  Cosul dvs. de cumparaturi
  Cosul dvs. este golInapoi la magazin