Skip to content Skip to footer

Aplicare grund parchet

 Aplicare grund parchet este prima substanta cu care se trateaza lemnul dupa ce a fost slefuit si pregatit pentru tratare. Rolul grundului este de a acoperi toate asperitatile si porii lemnului si de a permite, astfel, o mai buna aderenta a celorlalte substante de protectie a lemnului. In plus, grundul poate oferi o protectie suplimentara lemnului, prin substantele fungicide si insecticide pe care le contine.

Pentru a putea vizualiza mai multe imagini va invitam sa ne vizitati si pe FACEBOOK.

 Aplicarea substantei de protectie. Cand s-a uscat grundul, este timpul pentru aplicarea substantei principale de protectie a lemnului. In functie de proprietatile ei, aceasta poate fi bait, lazura sau lac. Iata care sunt principalele calitati ale fiecarei substante in parte:

 • Baitul – este o substanta transparenta folosita pentru tratarea lemnului. E utilizata in cazul in care vrei sa scoti in evidenta fibrele lemnului. Poate contine substante fungicide si insecticide si ofera protectie la intemperii.
 • Lazura – este un bait in care au fost amestecati si coloranti, asadar este o substanta in nuante diferite. Nu acopera definitiv fibra lemnului, care mai poate fi distinsa in ciuda culorii.
 • Lacul – este o substanta colorata care acopera lemnul complet si are un aspect emailat odata ce s-a uscat. Pe langa aspect, ofera si protectie lemnului, dar este folosita in special pentru tratarea lemnului de interior.

Conditii aplicare grund pe parchet

 • Temperatura optima de aplicare a produsului: 5 – 30°C.
 • Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
 • Temperatura suportului: 5 – 40°C., dar obligatoriu cu min 3°C peste temperatura punctului de roua, temperatura la care apare riscul condensarii umiditatii pe suport, fapt care diminueaza caracteristicile finale de pelicula.
 • Umiditatea relativa a mediului max. 65%.
 • Produsele nu se vor aplica pe timp de ceata, ploaie, ninsoare, vant, in prezenta prafului, sau cand exista pelicula de apa sau gheata pe suprafata – suport.
 • Nu se recomanda utilizarea sau depozitarea la temperaturi de sub 5°C.
 • Aplicarea la temperaturi negative este de asemeni nerecomandata, pentru ca rezultatele obtinute se pot situa sub limitele de calitate acceptabile.
 • Nu se vor aplica nici la temperaturi mai mari de 35°C in aer, datorita faptului ca peste aceasta temperatura pot aparea fenomene de uscare fortata, care, si in acest caz va diminua calitatea finala a peliculei.
Aplicare grund parchet
grund-parchet-vitex-1-l-transparent-pe-baza-de-apa-tem902935-2elm-2103251-1

Aplicare Grund Parchet

 • Grundul este formulat pentru a avea aderenta foarte buna la suport, corp si pentru a se slefui usor. De aceea el trebuie aplicat direct pe lemn, dupa ce acesta a fost pregatit in alb.
 • Pentru a realiza aderenta la suport grundul patrunde cat mai adanc, ancorandu-se cat mai bine de lemn. In trecut se folosea uneori ca prim strat un lac foarte diluat. Acesta patrundea adanc în lemn formand o ancora pentru straturile urmatoare. Era numai o solutie de criza care nu avea intotdeauna cele mai bune rezultate.
 • Pentru o aderenta buna la suport trebuie folosit grund, pregatit conform fiselor tehnice, al tehnologiilor sau indicatiilor de pe ambalaj.

Aplicarea Grundului pe parchet

Faptul ca grundul se slefuieste usor este un alt motiv pentru care trebuie folosit. Cand se face slefuirea intre straturi pentru aderenta sau pentru un tuseu placut al peliculei, daca se slefuieste grund (bine uscat), operatiunea decurge usor, fara un efort considerabil, iar în urma slefuirii rezulta un praf fin alb. Aplicare grund parchet in cazul in care este lac în loc de grund si trebuie slefuit, operatiunea decurge mult mai greu pentru ca lacul este facut special sa nu se zgarie. Vom avea senzatia că hartia de slefuit se impiedica si nu aluneca, ca si cum materialul nu ar fi bine uscat.

Alegeti grund parchet potrivit tipului de lac utilizat pentru protectie

Pentru a alege corect produsul necesar pe baza de aplicare grund parchet trebuie sa cunoastem toate informatiile referitoare la compozitia lacului ce va fi utilizat ulterior pentru acoperirea parchetului. Grundurile cu continut de solventi sunt indicate in cazul suprafetelor ce vor fi acoperite cu acele tipuri de lacuri ce au in compozitia lor cel putin un solvent sau poliuteran.

Pentru lacurile cu compusi acrilici trebuie utilizat un grund pe baza de apa. Iar daca doriti sa sporiti frumusetea naturala a lemnului prin utilizarea anumitor lacuri este indicat sa utilizati un produs cu aplicare grund parchet cu compozitie incolora.

Ne puteti contacta si prin intermediul formularului de contact sau telefonic, aceste detalii le puteti afla in pagina de CONTACT.

0
  0
  Cosul dvs. de cumparaturi
  Cosul dvs. este golInapoi la magazin